RWD Stallions

etusivu · • ♥ • · orit

Sir Winston

Winston/Vinski


Belgialainen puoliverinen, ori
Ruunikko (Ee Aa), 166cm
04.11.2018, 15v*
Koulupainotteinen - Grand Prix
VH19-076-0001

Omistaja: meea (VRL-09844)
Kasvattaja: Zonjiet Stud (VRL-00096)

3v 01.12.2018

✩ 20.01.2020 KTK-III (16 + 17 + 16 + 16 = 65p)
✩ 31.12.2020 KRJ-I (8 + 40 + 25 + 20 + 9,5 = 102,5 p)


Winston on hevonen, jolta löytyy paljon rämäpäisiä piirteitä, mutta samalla ori on kaikkea mitä hyvältä kouluratsulta edellytetään. Winston kiihtyy helposti nollasta sataan joten tei mitä tahansa orin kanssa, temperamenttisuus näkyy aivan jokaisessa tilanteessa. Winston ei ole kuuluisa kärsivällisyydestään tai rauhallisuudestaan, joten oria käsitellessä vaaditaan ehdottoman kokenutta kättä joka tuntee temperamenttiset hevoset. Winston ei pelkää oikeastaan mitään, joka on sekä hyvä että huono ominaisuus. Ori on toisinaan myös tyhmänrohkea eikä ymmärrä oman turvallisuutensa päälle. Winstonia ei ikinä sää jättää yksin mihinkään riimun kanssa ja jos ori on pakko loimittaa niin loimen täytyy olla sellainen jonka kanssa ei voi saada vahinkoa aikaiseksi.

Vaikka Winstonin voisi kuvitella soveltuvan enemmän este- tai kenttäratsuksi luonteeltaan, on ori ehta kouluratsu. Orilla on luonnostaan lennokkaat, näyttävät ja yhtä vahvat askellajit. Kärsivällisyyttä Winstonille on jouduttu opettamaan töitä tehdessä hankalimman kautta ja nykyään ori on osaavalla ratsastajalla taitava kouluhevonen, joka selvittää vaativimmat tehtävät kuin leikiten. Winstonin keskittymyskyky herpaantuu välillä, joten ratsastajalla riittää kädet täynnä töitä yrittäen saada orin kulkemaan oikein. Winstonin rämäpäisyydestä on myös hyötyä, sillä ori on vedenkestävä kisahevonen jota ei mikään saa pois tolaltaan.

Tekstit © kasvattaja

   
       
Kuvat © AP Pictures


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Sir Glanton
bwp, mrn, 167cm
KTK-II, KRJ-I
ii. Sir du Glaer
bwp, rn, 168cm
KTK-III, KRJ-III
iii. Sirocco
bwp
iie. Pescia
bwp
ie. Romantica
bwp, rn, 165cm
KTK-II, KRJ-I
iei. Timoko
bwp
iee. Amira
bwp
e. Wielanda
bwp, rt, 165cm
KTK-III, KRJ-III
ei. Waldorf
bwp, m, 166cm
KTK-III, KRJ-III
eii. Defector
bwp, rt, 168cm
eie. Memorial
bwp, rn, 166cm
ee. Zaira
bwp, rt, 168cm
KTK-II, KRJ-II
eei. Choumakeur
bwp, rt, 169cm
eee. Tahara
bwp, rt, 166cm

Vaikuttaa jalostukseen Suomesta käsin elokuusta 2023 alkaen

fwb t. Rubiinin Sakura 20.03.2020 e. Salome von Lark Om. VRL-05772
fwb t. Proximity RWD 22.11.2021 e. Rowandell Phiapeia Om. VRL-09844
kwpn t. Nefine v.d. Halor 22.07.2022 e. Nefous vd Halor Om. VRL-13828
o/t. Nimi 00.00.2000 e. nimi Om.
o/t. Nimi 00.00.2000 e. nimi Om.
o/t. Nimi 00.00.2000 e. nimi Om.

Kilpailukalenteri


KRJ porrastetut: Tasolla 11/10 | Ominaisuuspisteet: 6641.19


Kuuliaisuus ja luonne: 3180.49 | Tahti ja irtonaisuus: 3460.70

Päiväkirja

Marraskuu 2018, kirjoittajana kasvattaja

Wielanda oli astutettu viikko sitten tilan omalla orilla, Sir Glantonilla. Vaikka kyseessä oli kaksi täysin erilaista hevosta sukujuurineen, niin silti kummankin vanhemmat olivat muuttaneet Zonjiet Studiin viiden muun hevosen joukossa, jotka olivat kaikki tietysti heräteostoksia mutta joiden hankkimista en ole katunut päivääkään. Wielanda ja Sir Glanton olivat molemmat vanhempiensa ensimmäisiä varsoja, joten tietysti kaikki oli vielä hieman riskipeliä kun emme voineet olla varmoja mitä ominaisuuksia varsa tulisi perimään. Wielanda oli ollut jo päivän ikäisestä lähtien oikea rämäpää ja uhkarohkea hevonen, mutta samalla kuitenkin hyvin nopea oppimaan joka oli osoittautunut hyödyksi kun tamman ratsukoulutusta oltiin aloitettu. Sir Glanton oli puolestaan hieman temperamenttinen luonteeltaan, joskin hyvin sosiaalinen ja seurallinen.

Eräänä päivänä Wielanda oli varsonut ruunikon orivarsan, olimme hieman pettyneitä että varsa ei ollut perinyt isänsä tummaa väritystä, mutta emmeköhän sopeutuisi asiaan. Vaikka orivarsa oli Wielandan ensimmäinen, niin käyttäytyi tamma kuin mikäkin kokenut siitostamma. Olimme huojentuneita huomatassamme että kaikki sujui erinomaisesti. Olimme toivoneet orivarsaa, sillä halusimme ehdottomasti päästä jatkamaan isälinjan nimiteemaa. Isipappa Sir du Glaer oli linjan kantahevonen, josta Sir Glanton polveutui. Lopulta päätimme nimetä varsan Sir Winstoniksi, tutummin kuitenkin vain Winston tai Vinski.

Winston kasvoi hyvin nopeasti oikein komeaksi nuorikoksi. Jo vuotiaana Winston oli hyvin kehittynyt ikäisekseen ja osoitti jo tällöin vaadittavia ominaisuuksia mitä kouluratsulta vaaditaan. Winston oli selvästi perinyt molempien vanhempiensa piirteet, isänsä tavoin ollen temperamenttinen ja emänsä tavoin hurjapää, joka ei (ikävä kyllä) pelännyt mitään. Muutaman kerran Winston on jo juossut sähkölangoista läpi, koska ori ei tuntunut ottaneen opikseen niin jouduimme lopulta siirtämään Winstonin toiseen tarhaan. Luojan kiitos Winston on surkea hyppääjä joten ei ole pelkoa että ori hyppäisi puuaidan yli. Onhan Winston hieman hankala hevonen toisinaan, mutta nopea oppimaan ja tekee mielellään töitä. Orilla on aivan uskomattomat liikkeet ja Winstonilla on kaikki mahdollisuudet pärjätä kouluratsuna.

Sir Winston on virtuaalihevonen
copyright © RWD Stallions / webdesign © Cery 2019